Rezultat garantat 100%

Mulajele inedite si secretele lor

Mulajele inedite si secretele lor

Desi exista o moda in prezent, care implica realizarea mulajelor de maini, acest proces este ceva mai vechi decat ai crede. Matritele si mulajele exista inca din perioade stravechi, de cand oamenii au invatat cum sa reproduca un obiect, intr-un mod mai usor decat cel constand in crearea manuala, de la zero. Ceva mai tarziu a rasarit si ideea de a replica parti ale corpului, si astfel s-au nascut si mulajele de maini. Citeste mai departe articolul nostru si descopera tot ceea ce nu stiai despre mulaje maini

Care este povestea?

Crearea unui mulaj consta in replicarea tridimensionala a unei parti ale corpului, folosind tehnici de turnare si creare de matrite. In functie de preferinte, acest proces poate fi aplicat si animalelor de companie. Cel mai des, oamenii isi doresc, sau solicita mulaje dupa busturi, burtile femeilor gravide, maini, sau chipuri. Un specialist in domeniu este capabil de a realiza un mulaj dupa aproape orice parte a corpului. Mulajele sunt extrem de apreciate si cautate, datorita gradului ridicat de realism pe care il ofera, surprinzand detalii foarte fine, cum ar fi porii, liniile ridurilor sau amprentele.

O matrita, respectiv un mulaj, pot fi realizate din material diverse, de la bandaje inmuiate in gips, la silicon, ceara, pudra de alginat sau ipsos. Alegerea materialului pentru realizarea mulajului este extrem de importanta in vederea obtinerii unui rezultat spectaculos. Un material prea greu va deforma structura mulajului, pe cand un material prea usor se va lasa.

Riscuri

Realizarea unui mulaj pe o parte a corpului poate reprezenta o adevarata provocare. Materialele utilizate pentru realizarea matritei si a mulajului nu trebuie sa fie toxice, deoarece este vorba despre un corp viu, si nu un obiect. Compozitia obtinuta nu trebuie sa se incalzeasca prea mult, si trebuie sa se usuce intr-un timp relative scurt, deoarece oamenii prezinta o rezistenta scazuta la mentinerea unei pozitii nemiscate. Modelul trebuie sa stea complet nemiscat, deoarece matrita se poate deforma extrem de usor.

In cazul realizarii mulajelor care implica torsul sau chipul unei persoane, procesul devine mult mai anevoios. Unii oameni devin anxiosi sau claustrofobi, cand vine vorba de a fi acoperiti de un material precum ipsosul, pe cand altii se simt extrem de relaxati. In cazul mulajelor pentru chip este necesar ca narile modelului sa nu fie acoperite, pentru a evita sufocarea. Daca se realizeaza un mulaj al bustului, persoana in cauza nu poate inspira adanc, pentru a nu deteriora matrita.

Mulajele, la nivel de arta

Pe cand unele persoane considera ca mulajele se incadreaza la capitolul arta, altele considera ca este vorba doar de respectarea unei tehnici, si ca nu este vorba in niciun fel de folosirea talentului sau imaginatiei. In viziunea noastra mulajele reprezinta cu succes o modalitate de exprimare artistica. Aceasta implica alegerea unui model, gandirea unei pozitii a partii corpului pentru care se realizeaza mulajul, si personalizarea rezultatului, prin finisaje, si detalii, care pot implica aplicarea de vopsea sau ornamente.

Mulaje de poveste

Am fost fascinati de intreaga istorie a mulajelor si de diversele metode de realizare ale acestora. De la o diversitate de material, cu care se poate lucre mai usor, sau mai greu, noi am ales ipsosul, pe care il consideram cel mai potrivit pentru realizarea unui astfel de obiect. Pentru ca am dorit sa il facem disponibil tututor doritorilor, si extrem de usor de realizat, am hotarat ca mulajele de maini sunt cele mai potrivite.

Iata ca astfel a luat nastere o serie de produse menite sa fie transformate in cadouri inedite, care sa aduca oamenilor fericire si amintiri pentru o viata.

Intra pe site-ul Mulaje Inedite si profita de reducerile aplicate produselor pes toc. Alege-ne si bucura-i pe cei dragi!

Citeste si:

Cum poti realiza acasa mulajele de maini

Mai mult decat simple mulaje

Amintiri pentru o viata