Rezultat garantat 100%

Ipsosul, un material care respecta mediul inconjurator

Ipsosul, un material care respecta mediul inconjurator

Pentru ca suntem intrebati destul de des daca produsele noastre sunt sigure pentru copii sau daca sunt toxice, am ales sa dedicam un articol special ipsosului, materialul care sta la baza mulajelor noastre. 

Sa facem cunostinta

Ipsosul face parte din categoria materialelor naturale, si nepoluante, fiind cunoscut  pentru avantajele si proprietatile sale, în special pentru domeniul finisajelor. De exemplu, din cate au descoperit arheologii pasionati de acest domeniu, ornamentele exterioare din ipsos au o istorie destul de veche, de mai bine de cateva sute de ani.

Pe langa aceasta intrebuintare artististica si creativa, ipsosul are un rol practic si in domeniul constructiilor, la diverse lucrari de la umplere a golurilor, sau ca strat decorativ pentru alte finisaje. Daca este folosit la interior, ipsosul aplicat ca tencuiala ofera suprafete netede, ce pot fi finisate in variate moduri.

Ipsosul se mai poate aplica pe zidarii traditionale, pe piatra sau pe lemn masiv, dar si pe suprafete constructive moderne, precum betonul.

De ce este atat de special ipsosul?

  1. Fiind un material ecologic, este folosit pe scara larga in Europa sau in alte tari atente la partea protectiei mediului. Datorita calitatitatilor sale, acesta este considerat un material sanatos si protector cu mediul. 
  2. Ipsosul este un bun izolator termic si acustic. 
  3. Este relativ ieftin, netoxic si reciclabil. 
  4. In cazul in care este aplicat peste o suprafata din alt material, il protejeaza eficient, lasandu-l să respire, in acelasi timp. 
  5. Fiind un un material poros, care absoarbe apa, ipsosul echilibreaza nivelul de umiditate din mediul ambient si protejeaza suprafetele, in caz de incendiu.  
  6. O tencuiala pe baza de ipsos se usuca mai repede decat o tencuiala pe baza de ciment.

Ipsosul folosit de noi in crearea mulajelor

Desi atunci cand spunem ipsos ne referim la acest material in general, este bine de stiut ca exista mai multe tipuri, in functie de granulatie. Astfel, aceste specificatii indica si destinatia sa finala, adica modul de intrebuintare.

Pentru lucrarile noastre de modelaj, lucrari ce implica turnarea in matrite, folosim un tip special de ipsos pentru astfel de operatii, cu rezultate de un alb matasos. 

Citeste si:

kit mulaj maini

Share This :